7HILLS DUATHLON

Regulamentul concursului 7HILLS DUATHLON organizat în data de 2 Octombrie 2021.

ORGANIZATORI: Asociația Real Sports, Young Gym Sport, Running Iași

DESCRIERE

7HILLS DUATHLON este un concurs care presupune parcurgerea a două probe, de  Mountain Bike și de alergare.

Înscrierea se realizează pe website-ul www.cronometrajonline.ro. Pentru categoria Duathlon se vor putea înscrie concurenții deja înscriși la concursul 7MTB Real Sports pe website-ul www.7mtb.realsports.ro. Practic, concurenții înscriși la Duathlon participă atât la categoria pentru care au optat la cursa de MTB cât și la categoria aferentă de la Duathlon.

Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament și un bagaj de cunoștințe tehnice proprii concursurilor de mountain bike și de alergare.

Vîrsta minimă pentru categoria Explorer este de 14 ani, iar pentru categoria Elite 18 ani.

Cei care sunt sub 18 ani se vor putea înscrie doar cu acordul scris al unuia dintre părinți. 

Persoanele peste 18 ani se vor putea înscrie pe baza unei declarații pe propria răspundere. Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află și pentru posibilele accidentări survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor.

LOCAȚIE

Concursul va avea ca punct de Start/Finish Platoul Bucium (La Releu). Traseele de MTB vor fi marcate în zona pădurii Bârnova, pe teritoriul localităților Bârnova, Schitu Duca, Dobrovăț și Ciurea iar traseul de alergare în zona dealului Repedea.

CATEGORII

I. Open Feminin

– Explorer (Traseu scurt MTB 38km +Trail 12km)

– Elite (Traseu Lung MTB 59km +Trail 12km)

II. Open Masculin

– Explorer (Traseu scurt MTB 38km+Trail 12km)

– Elite (Traseu Lung MTB 59km+Trail 12km)

PREMII

Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 la clasamentul general, feminin și masculin, pentru cele 2 categorii: Explorer și Elite. 

REGULI DE DESFĂȘURARE

  • Participanții vor primi 2 numere de concurs, unul pentru proba de MTB și unul pentru proba de alergare. Cronometrajul se va realiza individual, pentru fiecare dintre cele 2 probe. Clasamentul final va fi realizat prin însumarea timpilor obținuți la cele 2 probe.
  • Primul traseu parcurs va fi cel de MTB. Startul va fi dat odată cu concursul 7MTB Real Sports. După parcurgerea traseului de MTB, concurentul va lăsa bicicleta într-un spațiu protejat, va schimba numărul de concurs și eventual echipamentul, apoi va lua startul în proba de alergare, în ordinea sosirii la Finish de la proba de MTB. Timpul maxim avut la dispoziție pentru schimb între Finish MTB și start alergare este de 7 minute. Pentru fiecare minut de staționare în plus va fi aplicată o penalizare de 1 minut la cronometrajul final.
  • Accesul la proba de Mountain Bike va fi permis doar deținătorilor de bicicletă de timp MTB. Casca de protecție și kit-ul de pană sunt obligatorii.
  • Timpul maxim avut la dispoziție pentru parcugerea celor două probe este următorul: Pentru categoria Elite 6,5 ore iar pentru categoria Explorer 5,5 ore.

Participanții la concursul 7HILLS DUATHLON trebuie să respecte regulamentul concursului 7MTB REAL SPORTS disponibil pe website-ul www.7mtb.realsports.ro și regulamentul concursului 7HILLS TRAIl disponibil pe website-ul www.asociatia.realports.ro.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *