MTB Cupa Moldovei 2021

Pasiunea pentru practicarea sportului în aer liber și dragostea față de natură strâng laolaltă tot mai mulți bicicliști dornici de a se elibera de responsabilitățile zilnice și aglomerația marilor orașe. Astfel, fiecare caută libertatea și relaxarea mai aproape de natură, loc în care peisajele îți fură ochii și te fac să vrei să nu mai pleci.

Din dorința practicării sportului într-un cadru natural și a promovării unui stil de viață sănătos și activ, 5 asociații și cluburi sportive s-au unit pentru un scop comun: aducerea împreună a pasionaților de ciclism MTB într-un circuit de Cross Country Marathon.

MTB Cupa Moldovei este un eveniment unic în România, organizat de Asociația Club Sportiv Cupa Moldovei. Anul 2021 vine cu cea de a 3-a ediție care adună la un loc 5 competiții de Mountain Bike. La sfârșitul fiecărei etape fiecare participant va primi un număr de puncte iar la finalul Cupei Moldovei se vor premia cei mai buni sportivi la fete și la băieți în funcție de numărul total de puncte obținute.

Startul competiției va fi dat pe 31 iulie la Crama Gîrboiu XCM Trophy. Vom continua pe 28 august la Maratonul Nordului MTB Pomârla și pe 18 septembrie la MTB Roman Maraton. Pe 25 septembrie vom pedala la XC Maraton Bacău, iar pe 2 octombrie vom avea finish-ul la 7MTB Real Sports unde se va desfășura și festivitatea de premiere a câștigătorilor turneului.

Categoriile premiate în ediția 2021 vor fi următoarele:

  • General Băieți – Locurile I, II, III;
  • General Fete – Locurile I, II, III.

Pentru a fi eligibil să primească premiul, sportivul trebuie sa participe la cel puțin 3 din cele 5 etape, indiferent de traseul ales (traseu scurt/lung, profesioniști/amatori).

Prima ediție organizată în anul 2019 a reunit 9 etape la care au participat 819 concurenți iar ediția a 2-a organizată în anul 2020 a reunit 3 etape la care au participat 435 concurenți.

Ne dorim ca acest sport să însemne ceva, vrem ca competitorii să se simtă într-adevăr onorați de participarea la concursurile organizate în cadrul circuitului și totodată să deschidem calea celor care doresc să se implice mai mult în promovarea acestui sport.

Circuitul MTB Cupa Moldovei este organizat de către Asociația Club Sportiv Cupa Moldovei, organizație neguvernamentală care are ca obiective promovarea sportului de masă și organizarea de competiții sportive pentru amatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *