Comunicat de presă 17.03.2019

Astăzi 17.03.2019, în cadrul unei conferințe de presă găzduită la sediul Primăriei Roman, a fost lansat proiectul sportiv numit MTB Cupa Moldovei, care în anul 2019 va fi cel mai amplu circuit de ciclism organizat în România, urmând a se desfășura pe teritoriul județelor din Moldova, cât și în Republica Moldova.

Proiectul a apărut ca rezultat al pasiunii pentru ciclism montan ce animă membrii din: Asociația Sportivă Real Sports Iași, Asociația Club Sportiv MTB Roman, Asociația Sportivă SUCEAVA PE BICICLETĂ, Asociația Club Sportiv PRO MOUNTAIN SPORTS Iași, Asociația VELO POWER Focșani, Clubul Sportiv MONTICOND Ipotești, Asociația Club Sportiv NORD Darabani, Asociația Obștescă Club Sportiv de Ciclism “MOUNTAIN BIKE” Chișinău și Asociația RENAȘTEREA BICAZULUI.

Circuitul cuprinde 9 etape de concurs, care vor avea loc în perioada 11 Mai – 05 Octombrie, după cum urmează:

 • Etapa I – 11 Mai, Orheiul Vechi XCM
 • Etapa II – 19 Mai, VeloPower MTB Epic Challenge 2019
 • Etapa III – 01 Iunie, MTB Dragomirna
 • Etapa IV – 15 Iunie, Bucovina MTB
 • Etapa V – 13 Iulie, MTB Roman Maraton
 • Etapa VI – 17 August, MTB Maratonul Nordului
 • Etapa VII – 07 Septembrie, Maraton MTB Bicaz
 • Etapa VIII – 28 Septembrie, Turul Masivului Ceahlău XCM
 • Etapa IX – 5 Octombrie, 7 MTB Real Sports

Cei interesați de condițiile de participare pot consulta regulamentul competiției accesând pagina oficiala a MTB Cupa Moldovei (https://www.cronometrajonline.ro/regulament-cupa-moldovei-mtb).

Pentru informații suplimentare privind înscrierea sau desfășurarea MTB Cupa Moldovei, poate fi contactat Domnul Nastasă Constantin, Președinte de Onoare ACS MTB Roman, la tel. 0731 062 026 sau e-mail: mtbroman.ro@yahoo.com.

Premierea câștigătorilor MTB Cupa Moldovei, va avea loc la Iași, capitala istorică a Moldovei, după ultima etapă din circuit, 7 MTB Real Sports, în data de 05 Octombrie 2019, pe baza punctajului acumulat până la final. Fondul de premiere este de minim 2000 de euro, fiind alocat de către sponsorul principal al ediției, Asociația Real Sports Iași. Menționăm că acest fond poate fi suplimentat până la finalul competiției în funcție de generozitatea sponsorilor și partenerilor.

Tot cu acest prilej, a avut loc lansarea oficială și a concursului MTB Roman Maraton ediția a II-a, ce va avea loc în data de 13 Iulie 2019 și va fi cea de a V-a etapă a MTB Cupa Moldovei.

Etapa de ciclism de la Roman, va consta în:

 • TRASEUL LUNG (lungime 77 km / diferență de nivel 1300 m) adresat sportivilor profesioniști și amatorilor antrenați, categorii de vârstă 19 – 60 ani;
 • TRASEUL SCURT (lungime 42 km / diferenţă de nivel 500 m) adresat sportivilor amatori, categorii de vârstă 14 – 60 ani;
 • TRASEUL FAMILIAL şi CURSA POPULARA (lungime 25 km / diferență de nivel 200 m) adresat copiilor între 10 – 14 ani însoțiți de un adult și bicicliștilor ocazionali;
 • TRASEELE PENTRU COPII cu o lungime adaptată mai multor categorii de vârstă, adresat copiilor între 7 – 14 ani fără însoțitor;
 • CURSA FOTOLIILOR RULANTE, concurs pentru cei la care deplasarea pe roți este mai mult decât un sport.

Participarea la etapa de la Roman nu este condiționată de participarea la celelalte etape ale MTB Cupa Moldovei. Concursurile sunt destinate atât sportivilor de performanță, cât și marei mase de cicliști, iubitori de natură, care au ales un mod de viață sănătos. Principala țintă constă în atragerea atenției asupra necesității de mișcare și determinarea acestora să practice sport, începând cu tinerii școlari, până la vârstele mai înaintate.

În acest an au venit alături de noi, prin asociere, alte 2 ONG-uri romașcane cu activitate în domeniu social, Asociația Iubire și Speranță și Asociația de sprijin a copiilor handicapați fizic din România – filiala Roman, care vor sprijini prin participanți și voluntari etapa de la Roman a MTB Cupa Moldovei.

Lansăm pe această cale invitația noastră, către toți iubitorii de ciclism, să participe și să susțină evenimentele noastre MTB Roman Marton și MTB Cupa Moldovei. 

Președinte de onoare

Asociația Club Sportiv MTB Roman

 Nastasă Constantin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *